Skip to content

Elinluovuttaja löytyi Facebookista

5.3.2008
by

03.03.2008 21:00     Ilta Sanomat

 ”Lapsuudenystävät löysivät toisensa yli vuosikymmenen tauon jälkeen internetin yhteisösivuston Facebookin kautta.Yhdysvaltalaisten Ricardo Meyerin ja Karl Celestinin vanha ystävyyssuhde lämpeni niin syväksi, että Celestin päätti luovuttaa vaikeasta munuaissairaudesta kärsineelle Meyerille oman munuaisensa.

– Oloni on erinomainen, Meyer, 26, sanoo uutistoimisto AP:n videolla leikkauksen jälkeen.

– Hän ei kysynyt. Minä tarjosin apuani, Karl Celestin puolestaan sanoi tyytyväisenä.

Kaverukset eivät olleet yhteydessä toisiinsa yläasteen jälkeen, kunnes huomasivat hiljattain toisensa Facebookissa.”

Facebook todellakin näyttää lisäävän yhteisöllisyyttä. Mielestäni hyvä kanava löytää vanhoja ystäviä sekä pitää yhteyttä heidän kanssaan. Toisaalta olen itse ainakin jo muutaman kuukauden käytön aikana turtunut vähitellen, sillä ihmiset laittavat eteenpäin ”mitä typerimpiä kiertokirjeitä” jne. Millaisia kokemuksia muilla on?

Petri

Mainokset
One Comment leave one →
  1. essukka permalink
    11.1.2009 15.14

    Minulla ei ole kokemusta Facebookista, koska en ole jaksanut kirjautua sinne. Olen kuitenkin muutamia vuosia sitten kirjautunut vastaavaan palveluun Orkut nimiseen ja alussa pidin kovasti kyseisistä sivuista. Minulle sivut antoivat mahdollisuuden keskustella kaukaisten ystävieni kanssa Brasiliasta ja oli tosi hienoa, että sai vaihdettua kuulumisia aivan ilmaiseksi, kun ennen sitä oli pitänyt aina soittaa puhelimella tai lähettää perinteinen kirje. Mutta innostukseni kesti kuitenkin vain jonkun kuukauden ja oikeastaan nyt kun sanoit niin ehkä se tyrehtyi juuri yli innokkaiden käyttäjien lähettämiin viesteihin, joita tuli toisinaan todella paljon ja ne oli tarkoitettu sadoille ihmisille yhtä aikaa. Pidän itse kommunikoinnista ystävien kanssa ja miksei myös toisinaan ventovieraiden, mutta jos samat asiat kysyy 200 ihmiseltä ja kertoo ne 200 ihmiselle ja tekee sitä joka päivä, niin minusta se sitten muuttuu jo rasitteeksi. Nyt en ole varmaan puoleen vuoteen käynyt edes katsomassa postiani Orkutin sivuilla…

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: