Skip to content

Verkkolehtien muuttuminen ilmaisiksi

10.3.2008
by

Image 1/2008

Vuoden ensimmäisessä Image-lehdessä oli artikkeli, jossa pohdittiin verkkolehtien tulevaisuutta. Esimerkiksi New York Times oli sallinut verkkolehden lukemisen ilmaiseksi kaikille lukijoille. Ilmaisuus oli tuonut 6,9 prosentin kasvun lukijamääriin. New York Times perusteli ratkaisuaan sillä, että käyttäjiltä saamatta jääneet rahat otetaan vastaavasti mainostajilta. Enemmän lukijoita – enemmän mainostajia.

Seuraavatko suomalaiset verkkolehdet jatkossa tätä esimerkkiä, ja löytyykö yrityksiltä kiinnostusta Suomessakin niin paljon, että verkkolehtien toiminta pystytään rahoittamaan pitkälti mainostuloilla? Jos näin käy, niin ilmainen mediatarjonta lisääntyy olennaisesti. Haittapuolena luultavasti tulee olemaan kuitenkin ns. pakkomainonta. Todennäköistä on, että rekisteröinti edellyttää esim. sähköpostin luovuttamista mainoskäyttöön, jolloin sähköposti täyttyy erilaisten yritysten mainoksista.

Petri 

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. mediajuttuja permalink
  12.3.2008 19.08

  Mielestäni on hienoa, jos me Suomessakin saisimme laadukkaita ilmaisia verkkolehtiä. Vaarana on, että ne muuttuvat maksulliseksi, kun ihmiset ovat oppineet käyttämään niitä. Erillisen sähköpostin voi ottaa pelkästään yritysten ilmoitus käyttöön helpottamaan omaa sähköpostien lajittelua. Niin ainakin itse tekisin. Toisaalta jostain itseäni kiinostavasta verkkolehdestä olen valmis maksamaan, jos sen saa pelkästään verkkolehtenä ilman paperiversiota.

  -Aino-

 2. manteli2323 permalink
  18.3.2008 9.36

  Laadukkaita verkkolehtiä ilmaiseksi kuulostaa todella houkuttelevalta. Jos kuitenkin pidetään vain mainostulojen avulla yllä, on siitä väkisinkin seurauksena paljon mainoksia ja omasta puolestani mielummin luen asiapitoista verkkolehteä. Mainosten määrä saattaa pian uuvuttaa lehden lukijan.
  Hyvä kuitenkin, että erilaisia vaihtoehtoja pohditaan ja aina voi kokeilla.

  Irmeli

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: