Skip to content

Tule Facebookiin, eikä kuolemakaan sinua siitä erota

13.3.2008
by

Helsingin Sanomat 12.03.2008

Yhteisöpalvelu Facebook on paljastanut monelle ikuiseksi sopimukseksi, sillä irtäpääseminen on ollut erittäin vaikeaa. Toistuvista pyynnöistä huolimatta profiileja ei ole poistettu. Tämä viittaa siihen, että Facebook haluaa kynsin hampain pitää kiinni ”asiakkaistaan”, jotta suurella käyttäjämäärällä saadaan hankittua esimerkiksi lisää mainostajia, johon koko Facebook perustuu.

Mielenkiintoista nähdä miten tilanne jatkossa kehittyy. Puuttuvatko tai pystyvätkö viranomaiset puuttumaan tähän ongelmaan? Yhteisöllisyyden lisääntymisestä on puhuttu paljon, mutta voiko tämänkaltaista yhteisöllisyyttä todellakin harjoittaa? Jatkossa ainakin kyllä mietin tarkemmin, mihin itse liityn mukaan.

Petri

Mainokset
One Comment leave one →
 1. pirjos permalink
  14.3.2008 10.56

  Tämähän ei ole vain Facebookille ominaista vaan nykypäivänä on monta muutakin sellaista palvelua, joista ei meinaa päästä kirveelläkään eroon.Aivan siis fyysisiä paikkoja, ei virtuaalisia.
  Yksi tällainen on kuntosalin jäsenyys.Esitteissä kyllä sanotaan, että voi erota milloin tahansa, mutta niinhän ei ole.Jos sopimus on vuodeksi ja sen vuoden jaksaa olla, niin sitten eroaminen onnistuu,muta siinäkin pitää mennä paikan päälle.Kesken kauden vain äkillinen kuolema pelastaa.
  Toinen kokemuksen kautta opittu pakkopalvelu on Zed,johon oma lapseni oli vahingossa liittynyt, mutta samoin myös minä itse.
  Palvluntarjoajan sivulla sanotaan, että ”tilaus on kestotilaus ja tilausjakso uusitaan automaattisesti neljän viikon välein.Siitä saa ilmoituksen matkapuhelimeen. Palvelulla ei ole kuluttajasuojalain mukaista peruuttamisoikeutta, joten vähimmäislaskutus on 10 e. Kreditit on käytettävä tilausjakson aikana.” Eipä ollut ihan helppo päästä eroon.

  Facebookissakin kannattaa käyttää omaa järkeään, ja miettiä mitä tietoja itsestä kannattaa antaa ja muille näyttää.Toisaalta jos haluaa pantata kaiken, niin mitä mieltä on edes aloittaa tuonkaltaisella foorumilla.??
  Toisaalta kaikki eivät selvästikään ole kovin tarkkoja omista henkilökohtaisista tiedoistaan tai viestiensä sisällöistä, mutta muiden on ehkä jopa kiusallista joutua niitä lukemaan. Niihin voi jäädä koukkuun.

  keväisin aatoksin Pirjo

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: