Skip to content

Mediametsä -leiri mainiona esimerkkinä

17.7.2008

Luin juuri Mediakasvatus.fi-sivun Selvää valtaa -hankkeen blogia (http://www.mediakasvatus.fi/node/2006), jonka tuorein juttu kertoo medialeiristä maaseudun rauhassa. Jutussa todetaan heti alkuun, kuinka joku voisi ihmetellä median tuomista metsään, kun yleensä kaupungista karataan maalle nauttimaan mediattomuudesta.

 

Jutussa kuitenkin paljastuu, että ideana olikin tehdä ja tuottaa itse juuri sellaista mediamateriaalia, mikä tuntuu ja näyttää hyvältä. Leiriläisten ei tarvinnut ottaa vastaan tv-mainoksia, lehtiä tai muuta mediaa, vaan nauttia luonnosta ja omasta tekemisestä. Leirillä oli myös ollut mahdollisuus muuhun kesäpuuhasteluun kuten iltanuotiolla istumiseen, melomiseen ja uimiseen muun muassa leirilehden ja animaatioiden tekemisen lisäksi. Lisäksi leirillä oli ollut rauhallinen paikka, jossa kuka tahansa saattoi käydä kirjoittamassa leiritunnelmistaan yhteiseen päiväkirjaan.

 

Mielestäni jutussa kuvattu medialeiri vaikutti mainiolta tavalta yhdistää helposti kaupunkimielikuviin liittyvä mediakasvatus ja maaseudun makuinen kesäleiri. Luonto kaikessa monimuotoisuudessaan avaa mahdollisuuden rentouttavaan ja luovaan työskentelyyn. Ympäristönvaihdos vapauttaa arjen kahleista ja ennakkoluuloista. Leirillä ei varmaan kelloakaan ole turhaan vilkuiltu, joten kiireentuntukaan ei pääse kummittelemaan valmiissa tuotoksissa.

 

Tämäntyyppinen mediakasvatus voisi sopia hyvin myös kouluihin. Ehkä leirikoulussakin voisi olla mediapainotus, sillä samallahan leirikoulun dokumentointi sujuisi järjestelmällisesti.

 

Lisää nuorten leiritunnelmista: (http://www.jeesi.info/medialeiri)

Maria Wikberg

Mainokset
One Comment leave one →
  1. essukka permalink
    9.1.2009 18.19

    Hieno idea! Enkä olllut asiaa aikaisemmin ajatellutkaan. Tosi käyttökelpoinen ja uskoisin, että voisi myös olla suosittu. Olen ollu viime kesänä prometeus leirillä muutaman päivän keittiössä apuna ja siinä oli myös toinen hieno leiri nuorille, hyvin mielenkiintoinen materiaali oli nuorten teematyöskentelyn tukena. Suosittelen tutustumista aiheeseen.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: