Skip to content

10.1.2009

Web 2.0. ja amerikkalainen unelma; jokainen voi olla oman elämänsä ammattilainen. Voi tuottaa verkkoon mitä haluaa ja luoda jatkuvasti uutta, rakentaa verkkoa siihen suuntaan mihin haluaa. Web 2.0. on siis käyttäjiensä luoma verkko, joka perustuu viestintään, yhteisöllisyyteen ja sisällön tuottamiseen.

Web 1.o. oli asiantuntijoiden, ammattilaisten aikaa, jotka loivat verkon sisältöä  ja verkon käyttäjät olivat enimmäkseen tarkkailijan ja vastaanottajan asemassa. Web 2.0. antoi käyttäjille mahdollisuuden luoda.

Web 1.0. aiheutti oman kohunsa ja epäilyksensä, niin myös web 2.0. Nyt mm. Andrew Keen niminen herra pohtii tuhoaako amatöörien valta verkossa koko kulttuurimme. Sitä voimme kaikki yhdeskoos miettiä. Itse en aivan täysin ajatusta allekirjoita. Well, jatkan pohtimista…

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. kasvio2000 permalink
  10.1.2009 8.38

  Teoriaa on hyvä tuntea, ja mille web perustuu on perusteltu paikka näissä opinnoissa. Kuitenkin: Web 2.0 ON ja lapset ja nuoret siellä. Meidän täytyy myös siis siirtyä verkkoon (jos emme jo ole!)
  Amerikkalaiseksi unelmaksi web voi ruveta vain ei-reaaliajassa, sillä kyllähän amerikkalaiseen unelmaan kuuluu myös raha ja suuri omaisuus, joita ei todeksi voi näyttää webissä. Taidot kasvavat kuvankäsittelyssä perus-Jampoilla koko ajan ja kuvanlukutaito tulee toivottavasti myös kriittisemmäksi koko ajan!

 2. minttu permalink
  10.1.2009 9.54

  verkko kiristyy:)

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: