Skip to content

”Missä isoäiti viipyy?”

19.2.2009
by

Serkun pojan synttäreillä keskustelu alkoi kysymyksestä: ”Missä isoäiti viipyy?” Päivänsankarin äiti otti puhelimen ja soitti mummolle. Hän ei ollenkaan tiennyt, että mitään juhlia edes vietettiin. Kutsuviesti ei ollut saapunut perille. Isoäiti ei ole oppinut lukemaan tekstiviestejä. Ne häviävät aina ennen kuin hän huomaa mitään…

Meillä ei näy tv ohjelmat, kun telkkariini ei sovi samanaikaisesti digiboxi, dvd ja videot. Viime kesänä ukkonen löi pöytäkoneestani monta osaa rikki ja niiden korjaaminen ei onnistunut.

Tarvitaan uusia laitteita, tarvitaan rahaa ja aikaa asentaa ne. Tarvitaan tietotaitoa.

Kenellä sitä on ja ketä jää ilman?

Sukulaisten syntymäpäiväjuhlilla huomasin, että monella oli nyky median kanssa ongelmia. Toiset olivat ratkaisseet ongelman siirtymällä ”ajassa taaksepäin” ja ottamalla käyttöön vanhat koneet ja vekottimet. Yksi kuuntelee radiota, kun ei tv enää näy, toinen katselee vanhoja videoita ym.

Monelle uuden tekniikan luomat mahdollisuudet ovat kyllä tiedossa, mutta niiden hankintaan ei löydy resursseja ja käyttöön taitoja. Onko tämä oikein? Syrjäytyykö meistä osa tämän vuoksi?

Monia muitakin samainen asia kiinnostaa ja olen lukenut useamman artikkelin, jutun, kommentin aiheesta. Minua kiinnostaisi kuulla mitä mieltä tämän blogin lukijat ovat nykymedian kanavista ja niiden tavoittavuudesta? Missä ovat järjestelmän heikot kohdat ja missä vahvuudet?

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: