Skip to content

Osataan sitä muuallakin…

26.2.2009
by

http://www.phnompenhpost.com/ tuli tutuksi matkallani Kambodzhassa. Paperi versiossa tosin vähemmän kuvia kuin nettipainoksessa. Lehden tyylissä ilahdutti erityisen paljon suomalaisesta uutisoinnista poikkeava tapahtumien ja ihmisten kuvailu. Esimerkiksi uutisoitaessa Englantilaisen turistin puukotustapausta, kerrottiin tietenkin henkiin jääneen uhrin nimi, ikä, päällä ollut vaatetus sekä sairaalan tiedottamat sairaalaantulo- sekä poistumisajat. Myös se kerrottiin, että potilas käveli itse pois sairaalasta ulkona odottaneeseen valkeaan Toyota henkilöautoon. Toki ryöstösaalis on tärkeä kertoa kaikelle kansalle: Hammastikkuja, huulipuna ja nenäliinapaketti olivat olkapäältä siepatussa laukussa. On ollut ilo jo pidemmän aikaa seurata paikallislehtemme Hesarin kehitystä samankaltaiseen suuntaan.

Lisää Kambodzhan kuulumisia blogissani karzza.wordpress.com

Mainokset
One Comment leave one →
 1. essukka permalink
  3.3.2009 8.29

  Mielenkiintoista, eri maissa on erilaiset tavat ja täällä koto Suomessa me muutamme tapojamme sitä mukaa kun maahamme tulee muualta väkeä. Toisinaan sitä oikeastaan odottaisi tuollaisiakin tietoja julkisiksi, mutta olisiko siitä sitten hyötyä vai haittaa? Ja kenelle se olisi hyödyllistä ja kenelle haitallista?

  Muutama päivä sitten kävelin Turun keskustassa ja mietin jos otettais taas käyttöön se keskiaikainen tapa, että kaikki rikoksen tielle suistuneet olisi toreilla julkisessa telineessa häpeämässä, niin miltä se mahais näyttää?

  Aikoinani mulla oli paha ruusufinni ja naama oli kauhean näköinen ja mä ajattelin, että olen menettänyt kasvoni niin kuin sanonta kuuluu. Ja takana oli myös sellaisia valintoja mitkä ei ole yleisen normin mukaisia.

  Missä tahansa kulki, aina sai kuulla rujoista kasvoistaan. Ihmiset ei uskaltanu edes bussissa istua viereen. Ne kysys pelokkaina: ”Tarttuuks toi?”

  Ja nykyään ku joku jää jostain rikoksesta kiinni, se kulkee lähes aina niiden ameroiden ohi peittäen käsillä, takilla, paidalla, tai vastaavalla kasvonsa. Sen ei siis tarvi memnettää kasvojaan, kun sillä on lupa peittää ne! Se ärsyttää, ainakin minua. Miksei seiso tekojensa takana??

  Hesaria en paljon lue, en oikeastaan muitakaan lehtiä, en juuri katso tvtä, enkä liiku ylipäätään tiedoitusvälineissä. Että tuohon en kommentoi mitään miltä ne näyttävät.

  Mutta viikonloppuna olin laivalla ja pariin otteeseen näin tv uutisia ja aiheena oli Tallinan ja Eestin lama ja sen vaikutukset. Mua jäi mietityttää, kuinka se markkinoidaan meille. Ensin naapurimaan kautta, tosi kurjina kohtaloina ja sitten omaan maahan samaan lamaan. Masentavaa. Ja sitten kun jättää katsomatta nuo markinoinnit, niin voiko sit elää onnellisemmin?

  En tiedä ex-appeni aina sanoi, että koskei hän mitään mukaansa hautaan vie, niin hän haluu ainakin syödä tänään hyvin!
  Ja me syötiin siellä aina hyvin. Niin ja elää hän vieläkin, mutten ole kerenny eikä rahani ole riittäny käydä appeni luona neljään vuoteen.

  Mutta aina kun on mahdollista koetan kuitenkin syödä hyvin!

  Tänään taitaa aivot olla narikassa ja narikka kortti on muuten hukkunu varmaan ton paksun lumipeitteen alle, että ehkä ensi kesänä sitten taas saadaan aivot paikoilleen…

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: