Skip to content

Mitä kummaa, Luxor-televisioita ja Hellas-pianoita JALLU-lehdessä!?

2.3.2009
by

Vaimoni hankki kirpparilta sisarelleen syntymäpäivälahjaksi JALLU- lehden, se on vuodelta 1961 ja marraskuun numero – niinkuin tuo vaimoni sisko. Paljon on maailma muuttunut tai ainakin tuo JALLU. 1961 numerossa on toki paljasta pintaa: on nilkkoja, käsivarsia ja kaulasta ylös päin paljaita naisia – siinä se. Jututkin ovat  enimmäkseen matkakertomuksia maailmalta ja lukijoiden vuodatuksia. Nykyisin ovat sentään nostaneet ylähyllyille mokomat lehdet, mutta silti jo kansikuvat kertovat paljasta pintaa olevan enemmän… ei ole päässyt katsomaan sisäsivuja kun ovat muovipussiin lehden käärineet. Mitähän niissä nykyään mainostetaan? 1961 Hellaksen pianoa, ”Mustan kissan” Giniä, Luxorin silmäystävällisiä kuvaruutuja, miesten pukupaitoja.

Ajattelin opiskelutehtäväkseni seurailla lähinnä ulkomainoksia ja etsiä verailun vuoksi vanhoja mainoksia, lehdistä ja netistä. Mitä niissä oikein mainostetaan ja millä keinoilla?!

Mainokset
2 kommenttia leave one →
 1. eenuca permalink
  2.3.2009 17.14

  Vau, vuoden 1961 Jallu, aivan loistavaa!

  Olen itse erityisen ihastunut vanhoihin mainoksiin, koska ne myyvät niin suoraan, niin sukupuolittuneesti ja niin yliampuvasti. Koska en saa liitettyä tähän kommenttiosuuteen kuvia, taidanpa liittää muutaman vanhan mainoksen uuteen viestiin.

 2. essukka permalink
  3.3.2009 9.15

  Löysit kiintoisan aiheen. Mainokset! Aika mukavaa kuulla, miten reilu 40 vuotta sitten ilmestyny Jallu on ollu ilmeisen siveä. En itsekään ole kyseistä lehteä nähnyt vuosiin, mutta minulla on ihan sellainen olo, että kerran ala-aste ikäisenä pikkutyttönä, kaverini kotona lukitussa vessassa istuttiin ja luettiin tai siis kauhisteltiin, jostain yläkaapin hyllyltä löytynyttä Jallua, mutta en ole ihan varma tietty lehden nimestä.. Vuosi oli 80 ja risat ja lehti pornoa. Mutta tiedä häntä, ehkä olen sekoittanut lehden nimen tai jotain muuta.
  Muistan kuitenkin elävästä tuon hetken kun semmoinen lehti ensi kertaa osui silmiin. Se tavallaan rikkoi pikkutytön maailman.

  Mutta tuo Musta kissakin on tuttu, sen olen nähnyt kesämökin keittiön pöydällä ja yrittänyt päästä selvyyteen kuinka monta kissaa siinä lopultakin on…

  Myydäänkö niitä pulloja vielä?

  Taidanpa itsekin pitää silmällä noita mainoksia! Se on niin erilaista miten kukin ikäryhmä mainoksen ottaa ja kotona sattuu olemaan hyvä skaala pikkuisia koekanineja.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: