Skip to content

Viime viikolla kirjoitettu, nyt jo auttamatta vanhaa dataa.

17.9.2009
by

No niinpä niin, eipä taas tarvinnut odottaa kauaa kun mediamylly jauhaa, pilkkoo, tarkastelee, kritisoi ja ennen kaikkea autuaasti kertoo KAIKEN liikkuvien kuvien kera.

Ai, etkö tiedä mistä puhun? No BB:stä tietysti!! Aha, et katso sitä? No ei se mitään, netistä löytyy kyllä foorumit jossa edellisen päivän, illan ja eritoten yön aktiviteetit ruoditaan läpi. Jos olet jostain syystä nettipimennossa, lähikauppaan mars, sillä siellä on ainakin 10 lehteä joista saat imeä omakätisesti tietoa.

Viime yönä tuossa isonveljen vahtimassa talossa on tapahtunut jotain tajunnan räjäyttävää. Siellä on harrastettu seksiä. Taas. Kyllä, jälleen on joku yhtynyt toiseen, ilman kondomia ja vielä päissään. Häpeällistä käytöstä, heiltä. Kuinka kehtaavat, vaikka heidän luulisi tietävän että kamerat kuvaavat koko ajan, joka kulmasta. Nyt, näin seuraavana aamuna, tuotantoyhtiö saakin huutia sillä eihän genitaali-alueita saa näyttää maksullisella, 24/7 nettipalvelussa, sillä siellä kun ei kukaan valvo ikärajoja.

En ole saanut vielä selville sitä, mikä tässä kohussa eniten kauhistuttaa. Onko se itse seksiakti, se että siitä näkyi enemmän kuin piti, vai onko tämä vain laitonta? Katseet kuitenkin kääntyvät tuotantoyhtiöön, itseoikeutetusti. Tarttis varmaan tehrä jotain…
Mutta sehän nettimaailmassa onkin niin viehkon vauhkoa, että kerran jos tällaista on bittiavaruuteen vuotanut, sitä on miltei mahdotonta kalastella takaisin, niin kuin nyt. Tälläkin hetkellä hormoni hirviöiset nuoret miehet jakavat linkkiä toisilleen, tytöt yrittävät pähkäillä onko tuo käytös nyt naisihmiseltä hot vai not? Vanhemmat ihmiset ovat ehkä tyrmistyneitä nuorten naisten ja miesten huikentelevaisuudesta… itse nuoret aikuiset eivät välttämättä edes korvaansa letkauta.
Eli mikä tässä nyt sitten on niin kauheaa? Totta on se, ettei lapsia saa missään nimessä altistaa tuollaiselle materiaalille. Toisaalta, kaikki tämä on tapahtunut kello yksi yöllä, ja jos jonkun perheen kullannuput ovat olleet tuolloin ylhäällä, on tuossa perheessä kenties hiukan suurempiakin ongelmia kuin Big Brother. Mitäpä jos näitä lemmenleikkejä olisi harjoittanut ohjelmassa mukana olevat homomiehet? Vaatii järjenjättiläisen ymmärtämään sen, mitä kaikkea voi tapahtua kun ihmiset ahdetaan suljettuun tilaan ja annetaan vähän viinaa.
Tietysti tästä voisi yrittää herättää suuremmankin yhteiskunnallisen keskustelun siitä, miten ja millä tavoin suomalaiset nuoret kyseisen ohjelman kokevat. Vai mikä on se aspekti, jolla tätä aihetta tarkastellaan? Nuoriso saa huonoja vaikutteita? Vanhemmat voivat karsastella aikuisia, jotka käyttäytyvät holtittomasti? Opettajat joutuvat kuuntelemaan lasten tai nuorten referaattia edellisen illan ohjelmasta? Sirkushuveja kansalle, onko sillä väliä ovatko elementit fiktiivisessä vai tosi-televisio-ohjelmassa. Vai onko tuotantoyhtiö se suuri ja paha? Ei se ainakaan pelkkää tuuripeliä ole, että taloon on valittu suurimmaksi osaksi sinkkuja, bileissä on yltäkylläisesti alkoholia ja taloon on oikein rakennettu oma sviitti, jossa ei varmastikaan ole tarkoitus harrastaa esiaviollista (minun mielestä ei voi tehdä muutakaan kuin harrastaa…) seksiä.

Kuinka paljon lapset sekä nuoret näkevät televisiosta, netistä ja lehdistä päättömiä ihmisiä, verta ja väkivaltaa? Kuinka pienempien ja hiukan isompien perusturvallisuuden tunne järkkyy kun alkuillan uutislähetyksissä ja erilaisissa dokumenteissa näytetään paukkupommeja, murhia ja muita vahvoja kuvia? Kuinka paljon perheissä vahditaan tuollaisten kuvien piirtymistä pienen lapsen tai nuoren verkkokalvolle? Voisin veikata sanoa että aika paljon, sillä sen verran paljon tuijottelen televisiota että huomaan tuollaisen materiaalin pursuavan ovista ja ikkunoista.Älkää tuomitko minua automaattisesti sohvaperunaksi, sillä ainakaan en katso Big Brotheria. Sen verran tasoa minullakin on.

Mainokset
One Comment leave one →
  1. sammakko permalink*
    22.9.2009 12.17

    Eihän meistä kukaan BB:tä katso, mutta ilmeisesti mainostajat ja tuotantoyhtiö uskovat katsojia kuitenkin olevan sen verran, että ohjelmaa kannattaa lähettää. Ja oli sisältö sitten sitä tai tätä ja etenkin sitä, niin katsojamäärät kasvavat. Ja kun lehdessä asiaa paheksutaan, kummeksutaan, niin silloinhan kaikki tietävät että sisältö on tosiaankin sitä tai tätä ja etenkin sitä ja katsojia piisaa.
    Tirkistely on ilmeisen mukavaa ja BB tarjoaa siihen oivan väylän. Ja onhan se melkoisen yhteisölllistä toimintaa kun iso osa kansasta yhdessä tirkistelee ja sitten voidaan yhdessä asioita päivitellä. Maalla kun itse asustelen, niin täällä riittää jännitystä kun verhonraosta seuraa naapurien toilailua. Ehkä uusi tositv-formaatti voisikin olla sellainen, jossa kameroiden objektit olisivat suunnattu talon sisältä ulospäin ja seurattaisiin tirkistelijöitä ja heidän reaktioitaan talossa sisällä tapahtuviin asioihin. Voi, peeveli! Täytyykin rekisteröidä ohjelmaidea.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: