Skip to content

Ah, rauhaisa joulu

24.11.2009
by

 

Tuntuu, että joulun vietto alkaa jo  lokakuussa. Silloin kauppoihin alkaa tunkea joka tuutista kaikenlaista joulu aiheista tavaraa ja marraskuusta lähtien sunnuntainakin voi viettää shoppaus päivän. Kulutushysteria alkakoon! Itselläni ei vielä ihan hirveästi ikää ole, mutta muistan kyllä, kun pienenä kaupoissa ei todellakaan ollut esimerkiksi näin suurta suklaakalenteri valikoimaa. Silloin sai vain kalentereita, joissa oli ”pahaa suklaata”. Nyt on mistä valita, lisäksi muutaman vuoden kaupoissa on ollut lelukalentereita, jotka ovat todella kysyttyjä.  Lahjoja jaetaan lapsille siis jo ennen joulua.

Ihmisiin näyttää iskevän joku ihmeellinen kulutus virus mikä pahenee aina jouluun asti (puhumattakaan joulun alennus myynneistä sitten seuraavaksi). Eikä siihen näy parannusta. Tästähän kauppiaat ilahtuvat, sillä heidän vuoden tuloksensa  tulee pääosin juuri joulumyynneistä. Vallalla tuntuu olleen jo vaikka kuinka kauan ajatus ”joulu ilo tulee ostamisesta ja tavaroista”. Ei suinkaan yhdessäolosta, rauhallisuudesta ja hyvästä ruoasta.  Tutkimuksen mukaan tänäkin vuonna jouluvalmisteluihin ja lahjahankintoihin käytetään taloustilanteesta huolimatta paljon rahaa, noin 370 euroa , kertoo HS 3.11.2009

Eikä tätä pääse pakoon. Kun tulet ulkoa, kaikkien joululaulujen ja valojen ja muun hehkutuksen seasta kotiin, niin postiluukusta on tullut kasapäin joulumainoksia, kun avaat tv:n niin sieltäkin puskee joulumainontaa ja radiossakin soi joulun kauneimmat. Kuka tästä oikeasti nauttii?

Itse yritän  sulkea muun pois ja keskittyä siihen, minkä olen todennut toimivan joka vuosi. Ostan lähimmille ihmisille jotain, minkä luulen heitä ilahduttavan, ja mietin seuraavaksi joulua vasta aattona, kun tehdään perheen kanssa jouluvalmisteluja. Muuten en jaksa hehkuttaa enkä stressata. Mutta onhan niitä jouluvaloja ihan kiva katsella illalla, kun kaupat on mennyt kiinni ja hetken aikaa on hiljaista.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: