Skip to content

Median valta, poliitikkojen heikkous vai kaikki me?

24.11.2009
by

Tämä kirjoitus perustuu A2-ohjelman teema illan jaksoon Media ja valta (17.11 TV2).

Katsottuani ohjelman ja kuultuani monenlaisia mielipiteitä asiasta, olen myös sitä mieltä, että Suomesta puuttuu rohkeasti kirjoittavaa mediaa. Poliitikkojen  yksityiselämää kyllä riepotellaan, mutta todelliset asiat jäävät käsittelemättä. Ei tästä tosin voi yksin mediaa syyttää. Suomessa vieläkin vähän hyssytellään, ettei kukaan vaan loukkaannu. Tähän on saatu vasta viime vuosina muutosta (esimerkkinä vaaliraha kohu), mutta paljon on vielä tehtävää. Poliitikot käyttävät mediaa jonkinlaisena keskustelukanavana toisilleen, vaikka heidän tulisi viestiä kansalle.  Politiikkojen kommentit ovat vältteleviä ja niissä ei yleensä ole edes mitään ideaa. Tarvittaisiin jatkuvasti uusia näkökulmia ja ehdotuksia asioihin. Saisi media jotakin mistä kirjoittaakin. Mieluummin kirjoittaisivat niistä, kuin heidän yksityiselämästään. Mutta kun kaikki tahtovat hyssytellä, niin ei ihme toisaalta, ettei medialla ole muuta vaihtoehtoa tällä hetkellä kuin kirjoittaa roskaa. Eikö jo voitaisi lopettaa se virttynyt hyssyttely niin lehdistä saisi lukea jotain muuta, kuin kuka on kenenkin salarakas.

Mainokset
One Comment leave one →
 1. krisse71 permalink
  27.11.2009 18.35

  Varsinainen ”keltainen lehdistö” on meillä vielä suhteellisen tuore ilmiö esimerkiksi muuhun eurooppaan verrattuna. Ollaan vielä melko varovaisia ja kesyjä niin vakavien aiheiden uutisoinnissa kuin juorulehtien palstoillakin.
  Jokainen mediakentällä pelaava luultavasti tiedostaa markkinoidemme pienuuden ja valtaeliitin kytkökset suuriin mediayhtiöihin. Pallihan siinä rupeaa pyllyn alla tutisemaan jos liian rajuja väitteitä esitetään, mikäli vain toimituspäällikön seulan läpäisee.
  ja Jos Suomesta puuttuu rohkeasti kirjoittava media, niin samoin puuttuu rohkea politiikkakin. Vaalirahakohun käsittely kaikessa laajuudessaan oli enemmän kuin tervetullutta vaikka sekin sai varsin kummallisia sivujuonteita. Matti Vanhanen yritti uhattuna tutisuttaa Jugnerin pallia, jostain lautakasan alta kai. Mahdotonta oli hyväksyä YLEn harjoittamaa tutkivaa journalismia. Todellisiin asiaan liittyviin kysymyksiin tuskin saimme Lauta-Matilta ainoatakaan suorasanaista ja -selkäistä kommenttia.
  Poliitikkomme kun haluavat miellyttää kaikkia ja olla suututtamatta ketään, muutenhan voi menettää äänestäjän. Mitä sitä politiikan linjauksista paasaamaan tai uusia uljaita ehdotuksia tekemään. Kun ollaan kaikki hissukseen vaan samaa mieltä ja annetaan poliitikkojen viisaampana päättää asioista ihan itse niin kyllä siitä hyvä tulee ja kansakin kai lopulta kiittää..

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: