Skip to content

Joko sinä olet tutustunut SuomiTV:n tarjontaan?

5.4.2010

Uusi kanava, SuomiTV, on minulle vielä tuntematon media. Toki en ole voinut välttyä lukemasta sen tulosta kanavakilpailuun mukaan. SuomiTV:n toimintaperiaate on minusta hyvä. Kanavan pyrkimyksenä on nousta koko perheen viihdekanavaksi, jonka lähetystoiminta erottuu muista kanavista perhearvoja kunnioittavana ja vastuuntuntoisena. Mutta millaisia perhearvoja?

Hyvältä kuulostaa se, ettei lapsille sopimatonta ohjelmistoa lähetetä lasten valveillaoloaikana. Uutislähetyksissäkään ei näytetä sellaista kuvamateriaalia, joka ei sovi lasten silmille, ei väkivaltaa, ei ahdistusta. (www.iltasanomat.fi, 22.3.10) Liian ruusuistako?, kysyy Vihreän langan toimittaja. Uutis- ja ajankohtaistoimittaja Tomi Lindblom kuitenkin vakuuttaa, että uutiskriteerit ovat muutoin samat kuin muillakin kanavilla mutta ilman shokeeraavia kuvia verisistä vanhemmista verisine lapsineen (www.vihrelanka.fi, 22.3.10). Vastuuntuntoista, kyllä.

Mutta kun Espoon seurakuntasanomat, Esse, kirjoittaa tästä kanavasta koko sivun jutun ja mainostaa samalla uutta kanavalla alkavaa kristillistä lastenohjelmaa Aarrearkkua, jään miettimään onko tämä nyt sittenkään minulle sopivia perhearvoja välittävä kanava (www.esse.fi, 18.3.10). Nyt lapsellani olisi tietysti mahdollisuus kotipyhäkouluun joka sunnuntai. SuomiTV:n johtoportaalla on voimakas uskonnollinen tausta, niin kanadalaisella suuromistajalla Jeffrey Royerilla, SuomiTV:n perustajalla Hannu Haukalla kuin toimitusjohtaja Jarmo Kalliolallakin. (www.uusisuomi.fi, 21.10.09) Toki olen kyllä tapakristitty, kuten suurin osa suomalaisista luterilaiseen kirkkoon kuuluvista. Mutta ovatko minun perhearvoni yhtä kuin kristilliset perhearvot?

Kanavan suosikkeihin kuuluu myös Riitta Väisäsen tuominen uudelleen lämmitettynä vetämään Kymppitonnia. Sehän oli se suosittu visailu silloin joskus. Minäkin katsoin sitä muistaakseni MTV3 tarjoamana. Haikaillaanko tällä kanavalla menneiden perään? Vai onko Riitta Väisäsellä hilmapäivineen kuitenkin vielä jotain positiivista annettavaa? Kun oma lapsi on nukkumassa, voin siirtyä katsomaan Verstasta, jonka myötä pääsen kurkistamaan julkisuuden henkilöiden salaisia askarteluita. Vaikkapa sitä kun Päivi Lipponen kertoo tilkkutöistään. Kiinnostaako tämä ihan oikeasti jotakuta? Tai voisinhan minä kokeilla kuinka empaattinen olen, kun seuraan Huomenna on paremmin sarjan tavallisia suomalaisia, jotka ovat kokeneet elämässään suuria vaikeuksia ja sarjan nimestä päätellen selviytyneet niistä. Löytyisikö sieltä kenties joku kohtalon sisar tai joku, jonka tarinan nähtyäni voisin taas olla tyytyväinen omaan elämääni ja huokaista ettei minulla nyt ainakaan noin huonosti vielä mene. Niin ja tietysti olla onnellinen sen ihmisen puolesta, jonka asiat järjestyivät. (www.suomitv.fi, 5.4.10)

Millaisiakohan mainoksia tällä kanavalla esitetään? Siitä ei vielä tiedä. Täytynee nyt ensin virittää se kanava, katsoa ja ihmetellä onko kanava viihteellinen ja miten perhearvot näkyvät ja tutkailla onko näillä arvoilla sitten mitään merkitystä katselukokemuksen kanssa. Joko sinä olet tutustunut SuomiTV:n tarjontaan?

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: