Skip to content

Tietoturva-asioista!

10.11.2010
by

Talous sanomat tietää kertoa, että suomalainen tietoturvayritys F-Secure käynnistää sosiaalisen median kampanjan lisätäkseen huolellista internetin käyttöä. Kampanjan keulakuvana on ”John”, joka kuljeskelee Helsingissä ja Tukholmassa herättäen huomiota.
John mölisee megafoniin henkilökohtaisia tietojaan kadulla. Jaetuksi tulee luottokortin numerosarjat ja loppuosat, salasanoja, sähköpostiosoitteet ja puheliunnumerot.
Pointtina on se, että kaikki nämä tiedot ovat helposti verkkorikollisten ulottuvilla, vaikka netinkäyttäjä ei niitä suoraan kailottaisikaan. Onnettomuuteen tarvitaan heikko ja useassa paikassa toimiva salasana, hinku hyväksyä ystäviksi kaikki Facebookin lähestyjät ja luottokorttitietojen jakaminen tuntemattomilla sivustoilla.
Kamppanja on mielestäni oiva muistutus meille netinkäyttäjille. Muistutus siitä, että netissä surffaaminen, yhteydenpito ja ostosten teko on turvallista, kunhan muistaa toimia samalla tavalla kuin arkifyysisessä todellisuudessakin. Luottokorttia ei kannata vinguttaa salamyhkäisessä ja epäillyttävässä luolassa, eikä muitakaan henkilökohtaisia tietoja tule jaella tuntemattomille.
Useimmitenhan me unohdamme nämä hyvät ja toimiviksi koetut pelisäännöt, kun olemme viettämässä laatuaikaa rakkaimpamme kuningasalkoholin kanssa. Mutta ei hättiä! Nyt on tullut ja tulossa erilaisia alkolukko-tyylisiä ratkaisuja, joiden tarkoitus on estää meitä avautumasta ja törttöilemästä sosiaalisessa mediassa päihtyneinä. Harmi vain ettei kaikki rattijuopotkaan taida pyytää vapaaehtoisesti alkolukkoa autoonsa.
Yksi näistä alkolukko-tyylisistä ratkaisuista perustuu koordinaatioon. Hiirellä täytyy pystyä pitämään kursori liikkuvan ympyrän keskellä. Jos sattuu onnistumaan hankkimaan oikein satunnaisen mandoliinidarran, niin ei pääse kirjautumaan sisään ikuisuuksiin.
Siispä Juice Leskistä lainatakseni, ollaan ihmisiksi!

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: