Skip to content

Meku

16.3.2011

Tiistaina hyväksyttiin eduskunnassa laki uuden Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksen perustamisesta. Elokuvatarkastamo lakkautetaan ensi vuoden alusta ja uusi viranomainen aloittaa kasvatuksellisen ja valistuksellisen työnsä.

Kuvaohjelmia koskeva lainsäädäntö uudistetaan vastaamaan nykyistä mediakenttää, koskemaan kaikkia formaatteja aiempien elokuva- ja videotallenteiden sijasta. Ikärajat on tarkoitus säilyttää viestinnän ytimessä symboliikan rinnalla, mutta valvonnan on tarkoitus siirtyä ennakkosensuurista seurantaan ja sisäiseen valvontaan ja sen suorittaa jatkossa maahantuoja tai tallenteen valmistaja. Ylen artikkelissa puhuttiin uudesta valvojien ammattikunnasta, jota Meku kouluttaa maahantuojien ja valmistajien henkilökunnasta. Siinäkö meille uusi ura?

Aidosti kiinnostava on tätä kautta toiminnan päätavoitteissa mainittu lasten ja nuorten mediakasvatuksen ja vanhempien valistuksen arvostus. Siinäpä meille uusi ura!

Mainokset
2 kommenttia leave one →
  1. 20.3.2011 16.06

    Niinpä ikärajojen ja sisältöjen soveltuvuuden luokittelijaksi voi kouluttautua ensi syksystä lähtien. Tämä on varmaan ajateltu hoidettavaksi talkootyön tyyppisenä toimintona, joten tuskinpa mitään ansaintalogiikkaa on tarjolla kulttuurialan yrittäjälle tai freelancerille. Mielenkiintoista seurata, miten tuo seuranta ja luokittelujen toteutus alkaa sujua. Joka tapauksessa Meku on askel eteenpäin kehityksessä!

  2. 10.9.2011 11.40

    Kirjoita vanhempien valistuksesta. Miten tästä ajatuksesta päästäisiin käsiksi vanhempien osallisuuteen? Samaan aikaan pitäisi olla yhteisiä pelisääntöjä, mutta myös yhteisö, joka niitä toteuttaa. Ilman yhteisön tukea ja osallistumista tämäkin uudistus jää vain harvojen herkuksi.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: