Skip to content

Jobsin kuolema hätkähdytti mediamaailmaa

16.10.2011
by

Steve Jobsin odotettu mutta silti yllättävä kuolema pysäytti ja hätkähdytti median. Visionäärin poismeno kirvoitti median sekä julkisuuden henkilöt, mm. Barack Obaman, ylistäviin arviointeihin. Ylistäviin sävyihin oli syytäkin, sillä Jobs oli peräänantamaton, vaativa johtaja ja toi näkemyksensä esille vahvasti. Applen menestys perustuu juuri tällaiseen omintakeiseen toimintatapaan ja laadukkaaseen muotoiluun. Vaikka yhtiön laitteet ja ohjelmistot ovat helppokäyttöisyydessään tarkoitettu kaikille, silti tuotteet ovat luksusta, ehkä glamourissaan hieman salaperäisiäkin eivätkä missään mielessä karvalakkituotteita. Apple ei halua karvalakkiyhtiöksi.

Steve Jobs  poistui näyttämöltä tyylikkäästi ja saappaat jalassa. Vielä keväällä hän esitteli suvereeniseen tyyliinsä yhtiön uuden tuotteen, iPad 2:n.

Elämänkerta oli huolellisesti valmisteltu ja se ilmestyi nopeasti kuoleman jälkeen. Tällaisen spektaakkelin Jobs itse varmasti halusi.

Mainokset
One Comment leave one →
  1. toopetuula permalink
    10.11.2011 10.38

    Jobsin poismeno oli jotenkin kuten elämänsäkin. Suuri mediatapahtuma, jossa jokainen vaihe elämänkerran julkaisuaikataulua myöten oli täydellisesti hallinnassa. Jollain tapaa tarkasti etukäteen käsikirjoitettua. Ja tämä kaikki siis todella positiivisessa mielessä!

    Mutta musitatko itse koska kuulit nimen Steve Jobbs ensimmäisen kerran? Minä taisin törmätä siihen jo joskus 80-luvun alkupuolella. Silloin ei kukaan varmasti voinut kuvitella hänestä tulevan yksi 2000-luvun merkittävimpiä vaikuttajia. Mahtava on tämä nykyaikainen mediayhteiskunta!

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: