Skip to content

Kolme Paavoa

30.11.2011
by

Pian taas pelataan mediapeliä. Tulossa on siis kuuden vuoden välein tapahtuva tositelevisio formaatti, nimittäin presidentin vaalit. Viime eduskuntavaalit näyttivät miten netti ja sosiaalinen media ovat muuttaneet nykyistä poliittista järjestelmää. Blogit ja Facebookprofiili taitavat olla jo ihan pakollisia vaaliaseita. Youtubesta saa taas katsella hauskoja vaalivideoita. Toisaalta onhan tämä ihan hauskaakin ja tuo erilailla politiikan (tai ainakin vaalikamppailun) lähemmäs kaikkea kansaa. Silti pitää hieman miettiä millä avuilla demokratiassa nykyisin pärjää. Pelkästään asiaosaamisella ja pätevyydellä nyt ei varmaan ainakaan. Nopeasti katsottuna eroja kuitenkin sosiaalisen median hyödyntämisessä vielä on. Kokeilin etsiä Fasebookista esimerkkinä kaikki kolme Paavoa ja vain Arhinmäellä oli ”oma” facebookprofiili ilmeisesti juuri vaaleja varten. Kahdella vanhemmallakin Paavolla toki löytyi omat ”fanisivut” FB:stä. Blogikirjoittelua kaikki tuntuvat harrastavan. Mitä mieltä olette arvon mediakasvattajat sosiaalisen median ja politiikan sekoittumisesta? Hyvä vai huono asia?

Mainokset
3 kommenttia leave one →
  1. 2.12.2011 14.32

    Minusta se on ainakin hyvä asia. Nykyään saa paljon helpommin tietoa ehdokkaasta, eikä omaa mielipidettä tarvitse muodostaa vain uutisia selaamalla ja vaalikoneilla. Nyt pääsee todella helposti lukemaan ehdokkaan mielipiteitä seuraamalla blogeja ja muuta sosiaalista mediaa. Paavo Arhinmäki on ajassa mukana ja saa kannatusta nuorilta, koska on sosiaalisessa mediassa aktiivinen, mutta hän menee myös torille tapaamaan vanhempia ihmisiä, jotka eivät ole sosiaalisessa mediassa. Jos Väyrynen ja Lipponen haluavat myös nuoria kannattajia, heidän täytyisi mennä myös sinne missä nuoret ovat. Nuoret ovat netissä, eivätkä lähde vaalitilaisuuksiin.

  2. 2.12.2011 15.31

    Sosiaalinen media mahdollistaa myös sen, että enää ei tarvitse isoa vaalibidjettia, että saa mainostusta. Enää vaalikamppailu ei ole rahasta kiinni, Persut sen osoittivat viime vaaleissa.

  3. 7.12.2011 10.08

    Totta kyllä. Sosiaalinen media tuo tuo kyllä politiikkaa lähemmäs nuoria ja pienentää vaalibudjettia eli tekee vaaleista ikään kuin tasapäisempää. Vielä kun nuoret äänestäisivät yhtä ahkerasti kuin tykkäävät suosikkinsa statuksista jne.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: