Skip to content

Facebook tietää sinusta kaiken?

5.12.2011

MikroPc 26.9.2011

Yksityisyytesi on vaarassa: Facebook tietää mitä teet, vaikka kirjautuisit ulos

Tällaiset ”lööpit” saavat hien pintaan, vaikka olen ihan tavallinen naispuolinen opettaja. En harrasta mitään tuhmia sivuja tai poikkeuksellisia tapoja. Mielikuvitus tekee heti tepposen, missä ole tällä viikolla seikkaillut ja vieraillut ja mitä muuta olen tehnyt. Kävin sivuhistoriaani läpi mielenkiinnolla.

Senioriväestön nettitottumuksia googletin esseetä varten. Olen tilannut uusia vaatteita netin kautta. Toisenlaista asuntoa olen hakenut useammankin välitysfirman sivuilla. Peruukkeja olen tutkaillut koulun teatteriprojektiin. Veikkauksesta katsoin lottonumerot. Ruokaohjelmia ja reseptejä on tullut seurattua ja selattua monestakin lähteestä. Lapinkoiran rotumääritykset kiinnostivat eläintenviikolla. Varhaiskeskiajan naisia tutkiskelin opiskelijoiden tyylihistorian tehtäviä varten. Cloudcompany tuli esiin viime viikon sosiaalisen median luennolla ja sitäkin piti käydä vilkaisemassa.

Profiilikseni muodostui mielenkiintoinen yhtälö: vanha, alasti viihtyvä kalju joka on ilman asuntoa, harrastaa uhkapelejä, erikoisuuksiin kuuluu aasiaan viittaavista raaka-aineista valmistetut ruoat sekä noitamenot ja narkoottiset aineet.

Odotan mielenkiinnolla millaista mainontaa Facebook-sivusto tarjoaa minulle ja mitä kaveri tuumaavat.

Mainokset
3 kommenttia leave one →
 1. 7.12.2011 10.11

  Hauska kirjoitus, sai kyllä päivän naurut. 🙂 Itse olen ratkaisun kyseisen ”ongelman” käyttämällä eri selainta facebookiin. Vaikka ei se minunkaan nettielämä niin värikästä ole. Kaikkea ei kuitenkaan varmaan tarvitse jakaa mainostajille…

 2. 7.12.2011 10.38

  Ihanasti ympätty yhteen profiilisi rakentuminen. Pistää miettimään minkälainen kuva itsestä rakentuu… Jos olen oikeassa käsityksessä niin Facebook joutui luopumaan mahti ideastaan luovuttaa tietoja mainostajille. Tietoja käyttäjistä voivat siis edelleen kerätä mutta vain omaan käyttöönsä. Suuren suuri kohu ja sitten ei mitään tapahtunutkaan. Välillä tulee tunne, että meitä tavallisia, tylsiä, normaaliin tiedon hakuun ja yhteydenpitoon netissä pelotellaan ihan turhaan uusilla mullistuksilla. Kuinka moni on ollut sosiaalisen median käyttölakossa siinä pelossa ettei halua profiloitua. Loppuviimein nettikäyttömme varmasti tallentuu johonkin mutta mitä sitten…

  • 14.12.2011 11.32

   Onneksi elämme sellaisessa yhteiskunnassa, että netinkäytön tallentuminen ei juuri kenenkään elämään vaikuta! Vaikka tietysti tästäkin aina joku on hiukan eri mieltä, mutta, no, ainakaan sikäli kun voi hyväksyä Suomen lait ja elää niiden mukaan, niin ei kovin paljon tarvitse isoveljen valvontaa pelätä. Mutta siitäkään huolimatta en kyllä voi varsinaisesti kannattaa sellaisten mekanismien rakentamista ja käyttämistä, jotka jossain oloissa mahdollistaisivat hyvin helposti kaikenlaisten toisinajattelijoiden paikallistamisen. Kun jossain systeemissä on mahdollisuus väärinkäyttöön, niin kyllä sitä melko varmasti joku joskus väärin käyttää.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: