Skip to content

Apua Norjaan

26.11.2012

Mainokset
One Comment leave one →
 1. 26.11.2012 13.14

  Katselin keskiviikkoiltana FST:ltä koostetta aamuisesta Min morgon -ohjelmasta, jossa yhtenä keskustelun aiheena oli mm tämä You tube -video. Etsin videon tänään ja katselin kokonaan. Ensimmäisenä vastustamattomana reaktiona tulee hymy. Niinpä niin ja juuri näin. Tässä on kaikkien medianäkyvyyttä hakevien avustusprojektien kasvot ja elekieli. Vastamainoksen periaatteella rakennettu humoristinen piikki Meidän lihaan Niiltä.
  Videon taustalla on norjalainen nuorisojärjestö Studentenes og akademikernes internasionale hjelpefond, jonka edustajaa Erik Schreiner Evansia tv:ssä myös haastateltiin. Hän toimii kansainvälisessä avustusjärjestössä ja on siinä yhteydessä törmännyt yksioikoisiin ja stereotyyppisiin käsityksiin avustuskohdemaista, joista esimerkiksi koko Afrikka on niputettu yhteen suureksi sotien, köyhyyden ja luonnon katastrofien tyyssijaksi. Radi-Aid ravistelee.
  Joskus on käynyt mielessä sekin, että eikö meidän täällä hyvinvoivassa Pohjolassa, vaikka kylmässä ja pimeässä, olekin niin hyvä ajatella sitä afrikkalaista kylää, jossa vieläkin kannetaan vesi jostain kaukaa suurissa astioissa naisten pään päällä ja jonka kaivohankkeeseen vaikka joululahjaksi pistämme 10 euroa. Niin hyvä, että toisenlaisen kuvan luominen tuntuu mahdottomalta.
  Monta totuutta tässäkin.
  P.S. Tv-ohjelman kommentointi perustuu keskivertoiseen ruotsinkielen hallintaan ja olemattomaan norjankielen taitoon.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: