Skip to content

Harlem shake!

4.3.2013

Teimme kirjastossamme viikko sitten päähänpistosta oman Harlem Shake -videon. Primus motorina toimi ’superteinimme’ Karo, joka on ollut meillä kesätöissä ja muutenkin aktiivisesti mediakasvatusprojekteissamme. Hän ilmestyi aamulla kirjastoon ja sanoi: ”No, nyt kuvataan Harlem Shake!!” Hän sai ylipuhuttua kaikki mukaan ja niin sitten kuvattiin. Harlem shake on siis YouTubessa pyörivä viraali-ilmiö, josta löytyy lukuisia esimerkkejä.
Oliko tämä mediakasvatusta? Hmm. Hauskaa ainakin. Videota on jaettu kirjaston FB-sivulla ja tietysti sitä kautta se on levinnyt tehokkaasti. Viikossa katsojia on tullut yli tuhat!
Kiinnostavaa on ollut seurata ihmisten reaktioita: suurin osa on ollut positiivisia ja yllättyneitä (”onpa hienoo, että uskallatte tehdä tällasta!”; ”ihan barasta!”). Jotkut taas ovat jopa lievästi paheksuneet (ei kuulu kirjaston perustehtävään jne.)
Mitä mieltä olette? Itse ajattelin, että voisimme jatkaa kirjastossa ’hyvästi masentava maanantai’ -teemalla ja tehdä kevän aikana eri aiheista hauskoja (ja salaa opettavaisia 🙂 videoita. Aikaa tämän videon tekemiseen kaikkineen meni alle puoli tuntia!

Mainokset
4 kommenttia leave one →
 1. Tarja Koskinen permalink
  4.3.2013 12.00

  Mielestäni on erittäin hieno asia, että kirjasto on ajassa mukana. Video tuo hyvää mieltä ja vöi pölläyttää ajattelua kirjastosta vanhojen kirjojen pölyisenä arkistona. Videon nimi sopisi myös 21.3. YK.n julistaman kansainvälisen rasismin vastaisen päivän teemaksi/nimeksi. Hyvä, hyvä!

 2. laitan permalink
  15.4.2013 10.54

  Hyvä veto, karistetaan vähän sitä ajatusta, että kirjastoihmisiltä ei tällaista voisi irrota. Peukutan!

 3. 15.4.2013 11.59

  Todella hieno asia, että uskallatte laittaa itsenne likoon. Tämä tosiaankin pöllyttää perinteistä ja vanhakantaista käsitystä kirjastosta. Lisää tätä!

  • tarinatassu permalink
   15.4.2013 22.49

   Joo, lisää vaan! Tällaiset hullut jutut voi joskus pelastaa sen harmaan maanantain tai liian kauaksi aikaa vakavia ja ahdistavia uutisia lukemaan juuttuneen nettisurffaajan.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: