Skip to content

Ekopaastosta

13.4.2013
by

 

Olemme mediasta saaneet lukea valveutuneista julkkiksista, jotka harjoittavat monenlaisia paastoja. Joku on jättänyt ruokavaliostaan pois kaiken epäterveellisen ja laihtunut 50 kiloa. Toinen on tupakkalakossa. Kolmas ei enää koske alkoholiin, neljäs kotoilee ja välttää ylenpalttista työntekoa.

Muutamat ovat keksineet ryhtyä ekopaastolle. Ihan heti en oivaltanut, mitä ilman nämä julkkikset yrittävät elämästään selvitä. Ekopaaston tarkoituksena ei ole vältää kaikkea ekologista, vaan esimerkiksi tietokoneen ylenpalttista käyttöä. Myös muiden tiedotusvälineiden parissa pitäisi viettää vähemmän aikaa kuin ennen.

Nämä julkkisekopaastoilijat ovat olleet aikuisia. He ovat pienten vieroitusoireiden jälkeen löytäneet jälleen elämän pienet, ei-sähköiset ilot, kuten käsityöt, ulkoilun ja jopa oman perheensä. Olisi mielenkiintoista nähdä, miten nykyteini selviäisi moisesta. Kun kännykkä ja tietokone vaikenisivat vaikkapa vain kuukaudeksi, olisiko lopputuloksena kavereiden unohtama ressukka, joka ei enää tietäisi, missä mennään ja kenen kanssa? Millaiset olisivat sähköisen median suurkuluttajan vieroitusoireet? Mitä nuori löytäisi kännykän ja tietokoneen tilalle vai löytäisikö mitään?

Tässä olisi mielestäni käyttökelpoinen formaatti uuteen tosi-tv-sarjaan:”Lapseni, sinusta on tullut media-addikti”. Se saattaisi kiinnostaa kasvattajien lisäksi myös isänmaan toivoja.  Ehkä jopa yhtä paljon kuin Salatut elämät tai Idols.

 

Mainokset
3 kommenttia leave one →
 1. laitan permalink
  15.4.2013 10.47

  Voisi ahdistus ja masennus iskeä nykyteiniin, kun jo 45min ilman armasta kännyä ja FB-yhteyttä on lähes mahdoton projekti.

 2. annenwp permalink
  25.5.2013 16.34

  Kuljin eilen nykyteinin seurassa pari tuntia kaupungilla ja lukuun ottamatta muutamia asioiden hoitamiseen käytettyjä hetkiä, hänellä oli katse puhelimen näytöllä. Huomio kiinnittyi siihen, että kertaakaan hän ei kompastunut ja toisaalta pystyi kommentoimaan valtaosaan omista repliikeistäni asiaan kuuluvasti. Yllä olevan rinnalle haluankin nostaa ajatuksia siitä, mitä hyötyä monikanavaisuudesta on: Harjaannut suoriutumaan monesta asiasta yhdellä kertaa. Tietenkään tavoitteena ei ole elämä, jossa näin olisi toimittava jatkuvasti, mutta tilanteen tullen taidosta olisi hyötyä.

Trackbacks

 1. Ekopaastosta ja aikuisiän ruutuajasta | mediakasvatuspohdiskelija

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: