Skip to content

Pistettä ei saa lopettaa!

26.6.2013
by

Minun on pakko kirjoittaa tästä aiheesta, sillä kuulin niin hirvittävän huhun Helsingin Sanomien harjoitustoimituksessa Pisteessä keväällä oppilasryhmänsä kanssa vierailleelta kollegaltani, että en voi olla päivittelemättä asiaa täälläkin. Kollegani kertoi, että Pisteen opas oli kertonut, että Pisteen toiminta on lopetusuhan alla. Tilanne ei ilmeisesti ole uusi, näin on kuulemma ollut aiemminkin. Varmasti jokainen Pisteessä vieraillut on sitä mieltä, että toimintaa ei missään tapauksessa saa lopettaa.

Olen itse käynyt Pisteessä oppilasryhmien kanssa jo useaan otteeseen, ja joka ikinen kerta oppilaiden innostus ja riemu yllättävät minut. Kukaan ei ole koskaan pitänyt vierailua tylsänä tai ajanhukkana. Ainoa valitusta joskus aiheuttava asia on, että vierailu saisi kestää kauemmin. Joka tapauksessa kaikki toivovat aina lisää samankaltaisia vierailuja.

Pisteen lopetusuhan taustalla ei voi olla muu kuin raha. Sehän se sanelee tässä maailmassa niin paljon. Luulisi kuitenkin, että Pisteen suurin kulu eli sen rakentaminen on maksettu jo kauan sitten. Toki Pisteessä tarvitaan vierailujen ajan opas, jolle tulee maksaa hänen tekemästään mediakasvatustyöstä. Jotta palkkakulut saataisiin kuriin, ehdottaisin, että Piste alkaisi tehdä yhteistyötä alan oppilaitosten kanssa. Näin toki voi jo ollakin. Opiskelijoiden harjoittelujaksoihin voisi sisällyttää käytännön mediakasvatustyötä Pisteessä. Opiskelijoilla voisi myös olla uusia kehittämisideoita. Miksipä vaikka Humakin toiminnallisen mediakasvatuksen opiskelijoita ei voitaisi nähdä vetäjinä Pisteessä..

Luulisi, että toiminnallinen mediakasvatustyö olisi Sanoma-konsernille imagoasia.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: