Skip to content

Ajanvietekulttuuria

20.10.2014

Keväällä nuorempi lapseni osti synttärirahoillaan uuden puhelimen. Voi sitä onnea ja iloa, mitä kaikkea tällä uudella kännykällä pystyi tekemään. Oli whatsappi, pelit, netti, kamera ja monta muuta sovellusta. Aika meni mukavasti kännykkään tutustuessa ja sitä hiplatessa. Onneksi lapsella on harrastuksia, jotka pakottivat hänet ulos muiden seuraan pelaamaan ja olemaan kasvokkain kavereiden kanssa.Muutoin sisällä olo olisi tehnyt lapsesta kesän kynnyksellä valkoisemman kuin edellistalven lumipeite.

Kännykkä seuraa kaikkialle ja sopivan tai sopimattoman hetken tullen sen kanssa vietetään aikaa. Kun haluan keskittymistä muuhun kuin kännykkään, niin lapselle pitää antaa etukäteisvaroitus tulevasta kännykkäerosta – ruokailun, läksyt tai hammaspesun pitäisi sujua ilman läheisriippuvuutta aiheuttavaa kapinetta.

Mies pesi kesällä pyykkiä ja kas, hänen vanha kännykkänsä kävi läpi kirjopyykkiohjelman. Kesän matka oli tulossa ja niin mies lähti melkein siltä seisomalta kauppaan. Olipa onnellinen ilme, kun hän kotia palatessaan esitteli uutta puhelintaan. Oli netti, kamera ja monta muuta sovellusta ja aika meni mukavasti kännykkään tutustuessa ja sitä hiplatessa. Sieniretkillä on hienompaa ottaa kuvia ja päivittää FB-sivuja kuin ihastella avomielin syksyistä metsää. Hänelle riittää, että mulkaisen, kun haluan keskittymistä muuhun kuin kännykkään.

Esikoinen osti alkusyksyllä synttärirahoillaan rikkimenneen tilalle uuden puhelimen. Nopeasti hän asensi tarpeelliset sovellukset ja Snapchatin kautta muutkin tiesivät esikoiseni olevan taas kehissä mukana. Tutustuminen uuteen puhelimeen kävi nopeasti ja elo jatkui, kunnes joku koki uudessa opiskelupaikassa tarvitsevansa juuri tätä puhelinta. Puhelin vietiin lukitusta kaapista ja murhe oli valtava sekä esikoisella, mutta varsinkin vanhemmilla, kun selvisi vakuutuksen ikävä omavastuuosuus. Esikoisen mukaan poliisit kirjasivat varkauden, mutta tuskin kävivät koululla tutkimassa valvontanauhaa. Hetken aikaa hän kesti elon ilman kännykkäänsä, mutta ”pakkohan” se oli ostaa samanlainen tilalle. Kunnes kaveri leikillään muksautti käteen, kännykkä tippui maahan ja se meni rikki. Toivoa on, että korjaaja pystyisi tekemään vaadittavat säädöt ja kännykkä olisi taas käyttökelpoinen.

Älypuhelinten vallankumous on todella tehokas. Mikään trendi ei tule ohittamaan sitä pitkään aikaan, vaikka kuinka uneksimme muusta. Nostan käteni toivottomana pystyyn, otan kirjastokorttini (ilmainen) sukeltaakseni kirjan maailmaan, joka avaa eri maailmojen ovet. Uppoudun tarinoihin ja olen kuuro muille – kuten perheeni kännykän käyttäjät.

Mainokset
One Comment leave one →
  1. 22.10.2014 23.51

    Ihana, ihan sun näkönen teksti Pia!

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: