Skip to content

Onko viimeistely turhaa ja tarvitseeko täydellisyyteen pyrkiä?

28.11.2014

Puolisoni osti itsellensä uuden puhelimen, jolla voi ottaa kuvan näppäinten ollessa lukittuna kahdella pienellä klikkauksella. Naps, otettu. Tämänhän voisi jakaa samoin tein. Tämä herätti minut pohtimaan tämän päivän viestimistä, ensinnäkin miten kuvallista se on ja toisekseen miten nopeaa se on.

Tämän jälkeen mietin myös sitä millä tavoin suodatamme julkaisujamme? Viimeistelemmekö niitä vai tarvitseeko niin edes tehdä? Toiminnallisen mediakasvatuksen erikoistumisopintojen kehittämistehtävässä teimme digitarinoita, joiden ääressä vietimme useita tunteja. Joskin digitarinoiden taustalla on suunnitelmallisempi tarinankerronta, mutta pohdin niiden soveltumista nykyiseen viestimiseen. Digitarinaa voi hioa ja viimeistellä niin kauan kuin jaksaa, vaan onko tulos parempi, kuin pikakuvilla kertominen?

Sosiaalisen median välineissä helposti tykkäillään toisten tuotoksista, jotka jollain tavalla viehättävät. Monesti tykkäyksiä tulee ihan satunnaisista otoksista, joissa viimeistely tai suodatus on kaukana. Tavallaan arkiset kuvat ovat niin totta, että niistä pitävät kaikki. Kivahan esimerkiksi sukujuhlissa on hiottuja ja valikoituja tuotoksia esitellä, mutta ei digitarina arjen kuvantamisessa taida olla pätevin menetelmä. Iloa siis sekin, että on valita millä välineellä tarinaansa voi kertoa.

Mainokset
No comments yet

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: